Az Alapítvány

Az Alapítványt a névadó gyermekei hozták létre kettős céllal. Egyrészt a névadó Farkas András irodalmi munkásságának megismertetése, irodalmi hagyatékának feldolgozása és kezelése, másrészt, mivel a névadó Egerben betöltött kulturális-közéleti szerepe is egy hagyaték amely kötelez minket, erőnk szerint folytatni ezt a tevékenységet.

Ez annál inkább is könnyen vállalt teher, mert hiába élünk évtizedek óta másik városban, szívünkben, lelkünkben mindig egriek maradunk. Sokat kaptunk a szüleinktől, de sokat kaptunk Egertől, ideje hát valamit visszaadni.

Alapítványunk értékválasztása: szabadság, egyenlőség, haza, haladás.

Hitünk szerint a tanult, szabad emberben meglévő teremteni vágyás viszi előre a világot, teheti jobbá az életet. Az Alapítvány ösztönözni, támogatni kívánja az egriek, az Egerhez kötődők kulturális alkotótevékenységét különböző pályázatok meghirdetésével.

Az Alapítvány tervezi a céljait elősegítő gazdasági tevékenység folytatását is, és nyitottan várja az elkötelezett csatlakozókat és támogatókat.

Alapítók:  dr. Farkas Éva  és  dr. Farkas András